Zinkosel 30+10

Naruči

Izaberite vitalan život.

Zinkosel se posebno preporučuje kod stresnih situacija i fizičkih napora, hroničnih oboljenja, opekotina, dugotrajnog zarastanja rana, akutnih i hroničnih infekcija, slabe ishrane, tokom postoperativnog perioda, u starosti, za povećanje prirodne odbrane organizma i u slučaju preteranog izlaganja suncu i jonizujućem zračenju.

 

Zinkosel može doprineti bržem oporavku, pomažući organizmu da prebrodi period u kome je potrebna pojačana i određena ishrana.

Doprinosi pojačavanju imunološkog sistema:

  • utiče na usporavanje procesa starenja
  • pomaže u borbi protiv stresa
  • doprinosi smanjunju rizika od nastajanja maligniteta
  • utiče na ubrzavanje oporavka posle psihofizičkih napora, iscrpljenosti i bolesti
  • doprinosi poboljšanju seksualne funkcije.

 

Cink – element neophodan za sintezu proteina, nukleinskih kiselina i insulina. Značaj cinka za rast i razvoj odavno je potvrđen. Prolongirani deficit cinka može dovesti do oboljenja kože u vidu gubitka kose, inflamacije jezika i očnih kapaka. U ljudskom organizmu je preko 200 enzima zavisno od cinka. Neophodan je i za sintezu mnogih hormona. Važan je za gustativnu funkciju i apetit, a zbog svojih imunomodulatornih osobina bitan je za pravilno funkcionisanje odbrambenog sistema.
Naročito su osetljivi na deficit cinka: vegetarijanci, žene u periodu trudnoće i laktacije, konzumenti alkohola, dijabetičari, starije osobe jer mogućnost apsorpcije cinka opada sa godinama.
Deficit cinka se manifestuje brojnim simptomima: sporim zarastanjem rana, problemima sa kožom, kosom, makularnom degeneracijom i padom imuniteta.

Selen – esencijalni element za čoveka. Ima ulogu u nekoliko biološki aktivnih vrsta proteina. Najbolje su proučeni enzimi iz grupe selen-zavisnih glutation-peroksidaza, zatim jodtironin-dejodinaza tip I, a verovatno i tipovi II i III, selenoprotein P, dok je još 50-100 drugih selenoproteina detektovano, a nije još detaljno proučeno. Do sada su otkrivena 4 enzima u grupi selenozavisnih glutation-peroksidaza i svi imaju antioksidativno dejstvo u borbi protiv štetnih slobodnih radikala i reaktivnih jedinjenja kiseonika. Ovo antioksidativno dejstvo se pojačava i delovanjem vitamina E, takođe snažnog antioksidansa.
U metabolizmu joda, odnosno u aktivaciji hormona štitne žlezde u perifernim tkivima, učestvuju tri tipa enzima od kojih bar jedan sadrži selen.
Čovek unosi selen uglavnom hranom iz koje se različito apsorbuje u zavisnosti od hemijske forme, pa ga je potrebno dodavati u vidu dijetetskih suplemenata.

Vitamin C – antioksidans koji štiti ćelije od štetnog uticaja slobodnih radikala, deluje imunostim ulatorno, omogućava formiranje i održavanje kolagena koji je bitna komponenta kože, ligamenata i kostiju. Pomaže zarastanju rana, jača zidove kapilara, sprečava krvarenje, održava desni i zube zdravim. Kod sportista povećava mišićnu snagu i smanjuje nivo laktata u mišićima. Olakšava apsorpciju gvožđa.

Nutritivni podaci

1 obložena tableta sadrži

Vitamin C

162 mg

Vitamin E

9 mg

Cink (cink-laktat)

6,75 mg

Selen (natrijum-selenit)

0,04 mg

Odrasli i deca iznad 15 godina treba da unose 1 tabletu dnevno. Tablete treba progutati nesažvakane sa dosta tečnosti. Mogu da ga koriste trudnice i dojilje.

Napomena: Proizvod ne treba da upotrebljavaju osobe koje ne podnose laktozu.

30 obloženih tableta.

Proizvođač: PRO.MED.CS Praha a.s., Republika Češka
Nosilac dozvole za stavljanje proizvoda u promet: Sibex Line doo Beograd
Reš.br. 309/2010 od 07.12.2010.

Povezani proizvodi

Selen
Selen
Saveznik (muške) vitalnosti
Magnezijum
Magnezijum
Najpopularniji antistres mineral
Kalcijum-Magnezijum-Cink
Kalcijum-Magnezijum-Cink
Snaga tri minerala
Cink
Cink
Mineral mladosti i lepote
Selezin ACE
Selezin ACE
Superioran
Magnachat 30+10
Magnachat 30+10
Magnezijum u dozi koja svima odgovara